Sajak Sunda "LEMBUR KURING" Anggi Anggraeni



Lembur Kuring
Yasana : Anggi Anggraeni R.G.


Saban énjing muka jandéla
Tatangalan pinuh kekembangan
Nambih éndah pamandangan
Sora manuk nembangan
Mapaésan pasawahan
Anu sakitu ngeplak éndahna

            Mung ku jaman ayeuna
            Anu kitu atos leungit
            Tatangkalan anu aréndah
            Jadi gedong-gedong
            Manuk anu unggal énjing kadangu sorana
            Ayeuna mah tos teu aya deui

Kuring rumaos ka diri
Saha anu lepat
anu ngajadikeun lembur ruksak
Ku ayana gedong-gedong éta
Mung kajadian baheula
Anu sakitu éndahna éta pamandangan
Sigana moal bisa balik deui

0 comments:

Poskan Komentar

Terimakasih telah membaca potingan ini.
Budayakan setiap setelah membaca anda berkomentar ! :)